Veelgestelde vragen

Heeft u een officieel taxatierapport ofwel een expertise nodig? In de meeste gevallen komt dan een expert bij ons langs om de schade te beoordelen. Dit kan een expert zijn van uw eigen verzekeringsmaatschappij of een expert van de tegenpartij. Uw auto dient op de dag van expertise om 8.30 uur bij ons aanwezig te zijn. Neemt u ook uw groene kaart en kentekenbewijs deel 1 en 2 mee.

Aan een taxatierapport zijn expertisekosten verbonden indien u de schade niet direct laat herstellen. De expertisekosten bedragen standaard € 95,- incl. BTW. Mocht u later wel opdracht geven tot reparatie bij WB Autoschade dan worden deze expertisekosten in mindering gebracht op de reparatiekosten.

Het woord ‘eigen risico’ zegt het al, dit is een risico voor eigen rekening. Als het om een verhaalbare schade gaat, keert de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij na het verhalen van de autoschade het eigen risico aan u uit.
Alle schadeherstelwerkzaamheden die zijn gedekt door uw verzekering kunnen we middels een akte van cessie rechtstreeks factureren aan uw verzekeringsmaatschappij. U hoeft dan geen bedragen voor te schieten. Het enige dat u wel moet betalen is uw (gedeeltelijke) eigen risico en/of de BTW, als daar tenminste sprake van is.
Integendeel. Door de gebruikte technieken en materialen is uw auto na het herstel evenveel (en soms zelfs meer) waard als vlak voor de schade.
Afhankelijk van de polisvoorwaarden, kunt u als klant kiezen. Wat vaststaat is dat nieuwe onderdelen betrokken worden uit het officiële dealernetwerk, gebruikte onderdelen betrokken worden uit het netwerk van gecertificeerde demontagebedrijven, dat de onderdelen merkorigineel zijn en dat hun herkomst herleidbaar is.
Nee. De lakken die wij gebruiken hebben exact dezelfde kleur als de originele fabriekslak. Mogelijk ziet u wel iets “glansverschil”. Dit komt omdat de nieuwe lak uiteraard geen “gebruikssporen” heeft, veroorzaakt door dagelijks gebruik en bijvoorbeeld het wassen van de auto.
Er zijn allerlei verschillen. Een portier uitdeuken is iets heel anders dan het vervangen van een koppelingsplaat. Het spuiten van een motorkap heeft niks te maken met het onderhoud aan een airco. De werkplaats van een schadehersteller ziet er heel anders uit dan een garage. Een garage verzorgt het technisch onderhoud van de auto en het schadeherstelbedrijf herstelt de carrosserie.
Dat is uiteraard afhankelijk van de schade. Wij doen er in ieder geval alles aan om u snel mogelijk weer op weg te helpen in uw herstelde auto. En in de tussentijd is vervangend vervoer vaak mogelijk.
Uiteraard. Wij leveren uw auto af met vier jaar garantie. Dit is volledige garantie op arbeid en onderdelen.
Indien de merkgarantie van uw auto langer mocht zijn dan nemen wij voor het reparatiedeel de merkgarantie over.
Het kan, maar is niet nodig: voor aflevering hebben wij uw auto reeds gewassen. Wij kunnen u advies
geven als u speciale behandelingen wilt uitvoeren aan de lak van uw auto kort na de reparatie.
1. De auto is onherstelbaar beschadigd. Dit wordt ‘technisch total-loss’ genoemd.
2. De herstelkosten bedragen meer dan de waarde van het voertuig: dit heet ‘economisch total-loss’

Het waarborgfonds keert schade uit aan motorvoertuigen als deze veroorzaakt is door een ander, onbekend motorvoertuig. Om voor een uitkering in aanmerking te komen, gelden enkele voorwaarden:

  • U moet altijd aangifte gedaan hebben bij de politie.
  • Het moet onomstotelijk vaststaan dat de schade aan uw auto door een ander motorvoertuig is veroorzaakt.
  • U moet getuigenverklaringen kunnen overleggen.
  • Meer informatie vindt u op de website www.waarborgfonds.nl.
Dit is afhankelijk van de schade. Wij zullen u in ons intakegesprek een indicatie geven en houden in ieder geval telefonisch contact met u over de aflevering van uw herstelde auto.
Uw auto, uw rijbewijs, het kentekenbewijs deel 1 en 2, de groene kaart en uw kopie van het Europees schadeformulier.
U kunt voor een prijsopgave altijd zónder afspraak bij ons langs rijden.